Sastojci:
200 g oštrog brašna
1 kašika kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo
125 g putera
80 g šećera
1 jaje
rendana kora jednog limuna
1 vanil-šećer
1 kašika slatke pavlake
Za glazuru:
50 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, jaje, šećer, slatku pavlaku, vanil-šećer i rendanu koru limuna. Dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodati prethodno pripremljenoj smesi i umesiti testo.
3. Umešeno testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku zvezde vaditi željene oblike od testu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega oblikovano testo i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, te njome premazati pečene i ohlađene kolačiće.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)