Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
2 kašike soja sosa
1 kašika vinjaka
1 kašičica šećera
1 jaje
1 kašika kukuruznog brašna
200 g bukovača
100 g rezanaca za supu
250 g kineskog kupusa
2 kašike seckanog korena đumbira
1 praziluk
2 dl juneće supe
0,5 dl ulja
mešavina začine
biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, soja sos, vinjak, šećer, jaje i kukuruzno brašno. Dodati začine po ukusu i ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Od pripremljene mesne mase oblikovati 15 kuglica.
3. Bukovače, kineski kupus i praziluk iseći na štapiće.
4. U većem tiganju na malo ulja propržiti mesne kuglice kako bi porumenele, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti bukovače i praziluk, zatim dodati koren đumbira i kineski kupus, te kratko propržiti. Dinstati povrće uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Pred kraj dinstanja vratiti mesne kuglice, dodati rezance za supu i začine po ukusu. Sve zajedno dinstati 5 minuta dok rezanci ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)