Medaljoni u sosu od vina

Medaljoni u sosu od vina

Autor: | 30/11/2014

0

Sastojci:

2 manja svinjska filea
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 dl belog vina
2 dl soka od paradajza
2 kašike kečapa
2 dl juneće supe
1 kašičica žutog šećera
majčina dušica
mešavina začina
Za marinadu:
8 kašika soja sosa
2 kašike balzamiko sirćeta
5 kašika ulja

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od žilica i iseći na krupniju parčad, a zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Istanjeno meso začiniti po ukusu, potom krajeve presaviti prema sredini i oblikovati medaljone.
3. Posebno pripremiti marinadu. Sjediniti soja sos, balzamiko sirće i ulje, pa dobro izmešati. Medaljone preliti marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 min. Potom ih ispržiti sa obe strane da porumene, a zatim izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Crni i beli luk što sitnije iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati belo vino, sok od paradajza, kečap, juneću supu, šećer, majčinu dušicu i začine po ukusu. Kuvati dok ne proključa, a zatim vratiti medaljone, pa sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi još 10 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još