Sastojci:
2 manja svinjska filea
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 dl belog vina
2 dl soka od paradajza
2 kašike kečapa
2 dl juneće supe
1 kašičica žutog šećera
majčina dušica
mešavina začina
Za marinadu:
8 kašika soja sosa
2 kašike balzamiko sirćeta
5 kašika ulja
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i iseći na krupniju parčad, a zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Istanjeno meso začiniti po ukusu, potom krajeve presaviti prema sredini i oblikovati medaljone.
3. Posebno pripremiti marinadu. Sjediniti soja sos, balzamiko sirće i ulje, pa dobro izmešati. Medaljone preliti marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 min. Potom ih ispržiti sa obe strane da porumene, a zatim izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Crni i beli luk što sitnije iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati belo vino, sok od paradajza, kečap, juneću supu, šećer, majčinu dušicu i začine po ukusu. Kuvati dok ne proključa, a zatim vratiti medaljone, pa sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi još 10 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)