Sastojci:
400 g testenine u obliku pužića
200 g mesnate slanine
250 g čeri paradajza
5 dl pavlake za kuvanje
1 jaje
bosiljak
200 g mocarele
40 g parmezana
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocediti od suvišne tečnosti.
2. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, čeri paradajz na četvrtine.
3. Mocarelu izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti mesnatu slaninu, dodati čeri paradajz i sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi dok paradajz ne omekša. Dodati pavlaku za kuvanje i zagrevati do tačke ključanja.
5. Nakon toga skloniti sa ringle, dodati testeninu, jaje, mocarelu, parmezan i bosiljak po ukusu. Polako promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu testeninu. Staviti u zagrejanu rernu na 180ºC da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)