Sastojci:
8 parčadi bajatog hleba
3 jajeta, ulje
3,5 dl jogurta
1 veći praziluk
150 g suvog vrata
1 crvena paprika roga
200 g kačkavalja
mešavina začina
Priprema:
1. Jaja umutiti sa jogurtom i začiniti po ukusu.
2. Praziluk i suvi vrat iseći na kockice, a crvenu papriku na štapiće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk da omekša, a potom dodati suvi vrat i promešati.
4. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje. Parčadi hleba umakati u smesu od jaja i jogurta i slagati jedno do drugog u tepsiju. Preko natopljenog hleba rasporediti mešavinu praziluka i suvog vrata. Odgore posuti crvenom paprikom i kačkavaljem, pa preliti preostalom smesom od jaja.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)