Sastojci:
8 parčadi bajatog hleba
3 jajeta, ulje
3,5 dl jogurta
1 veći praziluk
150 g suvog vrata
1 crvena paprika roga
200 g kačkavalja
mešavina začina
Priprema:
1. Jaja umutiti sa jogurtom i začiniti po ukusu.
2. Praziluk i suvi vrat iseći na kockice, a crvenu papriku na štapiće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk da omekša, a potom dodati suvi vrat i promešati.
4. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje. Parčadi hleba umakati u smesu od jaja i jogurta i slagati jedno do drugog u tepsiju. Preko natopljenog hleba rasporediti mešavinu praziluka i suvog vrata. Odgore posuti crvenom paprikom i kačkavaljem, pa preliti preostalom smesom od jaja.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)