Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
3 dl jogurta
2 čena belog luka
1 kašika senfa
1 kašičica žutog šećera
2 kašike seckane
majčine dušice
150 g prezle
40 parmezana
100 g čipsa
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle i blago istanjiti tučkom.
2. Sjediniti jogurt, senf, pasirani beli luk, majčinu dušicu, šećer i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Preliti preko piletine i ostaviti u frižideru da se marinira 60 min.
3. Posebno sjediniti prezlu, parmezan i samleveni čips.
4. Mariniranu piletinu uvaljati u smesu za panir.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem, a zatim u nju poslagati paniranu piletinu. Odgore poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)