Sastojci:
1 bajata francuska kifla
200 g šampinjona
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
100 g mladog sira
1 glavica crnog luka
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
1,5 dl mleka
2 dl ulja
so, biber,
origano
2 kašike susama
Priprema:
1. Francusku kiflu iseći na tanju parčad.
2. Šampinjone iseckati na listove, prašku šunku i crni luk na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, beli luk u prahu, origano i začine po ukusu. Kratko propržiti kako bi šampinjoni omekšali a suvišna tečnost isparila.
4. Potom skloniti sa ringle, dodati prašku šunku, kačkavalj, izmrvljen mladi sir i polako promešati.
5. Na parče hleba naneti malo pripremljenog fila i preklopiti drugim parčetom.
Blago pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i susam.
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smesu od jaja a potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)