Sastojci:
1 bajata francuska kifla
200 g šampinjona
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
100 g mladog sira
1 glavica crnog luka
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
1,5 dl mleka
2 dl ulja
so, biber,
origano
2 kašike susama
Priprema:
1. Francusku kiflu iseći na tanju parčad.
2. Šampinjone iseckati na listove, prašku šunku i crni luk na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, beli luk u prahu, origano i začine po ukusu. Kratko propržiti kako bi šampinjoni omekšali a suvišna tečnost isparila.
4. Potom skloniti sa ringle, dodati prašku šunku, kačkavalj, izmrvljen mladi sir i polako promešati.
5. Na parče hleba naneti malo pripremljenog fila i preklopiti drugim parčetom.
Blago pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i susam.
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smesu od jaja a potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)