Sastojci:
500 g kora za lazanje
2 čena belog luka
300 g šampinjona
100 g stišnjene šunke
100 g suvog vrata
2 dl soka od paradajza
100 g kečapa
2 dl pavlake
300 g kačkavalja
origano, so, biber
1 kašičica šećera
4 kašike ulja
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, suvi vrat i stišnjenu šunku na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti beli luk pa dodati seckane šampinjone. Dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
3. Zatim dodati prašku šunku i suvi vrat te kratko propržiti. Sipati sok od paradajza koji je prethodno pomešan sa šećerom, dodati kečap, origano i začine po ukusu, i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle, dodati pavlaku i promešati.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti korama za lazanje, premazati sa malo pripremljenog fila i posuti kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti sa kačkavaljem.
5. Pripremljene lazanje staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC i peći dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)