Sastojci:
1 kg fileta oslića
2 mesnate paprike
150 g šeri paradajza
2 manje tikvice
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
1 dl maslinovog ulja
prstohvat belog luka
mešavina začina
Za prilog:
500 g mlade boranije
3 čena belog luka
2 kašike balzamiko sirćeta
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije kocke.
2. Papriku takođe iseći na krupnije kocke, neoljuštene tikvice iseći na kolutove, šeri paradajz na polovine.
3. Na štapiće za ražnjiće naizmenično ređati filete oslića i povrće dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Posebno sjediniti peršun, sok od limuna, maslinovo ulje, beli luk u prahu i začine po ukusu.
5. Ražnjiće preliti pripremjenom marinadom i ispeći u teflonskom tiganju. Pečene ražnjiće poslužiti uz salatu od boranije.
Prilog:
1. Boraniju obariti u slanoj vodi. Zatim je ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Beli luk iseći na listove i sjediniti sa boranijom. Dodati balzamiko sirće, maslinovo ulje i začine po ukusu, te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)