Sastojci:
300 g mlevene junetine
200 g šampinjona
2 manje glavice crnog luka
2 dl jogurta
6 jaja
1 kašika margarina
4 kašike ulja
10 kašika brašna + brašno za posipanje
1 prašak za pecivo
so, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Obariti 2 jajeta i iseckati na kolutove.
3. Na malo margarina propržiti crni luk, dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posebno umutiti jogurt, 4 jajeta, brašno i prašak za pecivo.
5. Ohlađen fil sjediniti sa smesom od jaja i polako promešati.
6. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom. Na dno svakog kalupa staviti kolut obarenog jajeta i preko njega sipati fil.
7. Pitice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)