Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 dl pavlake
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike brašna
2 jajeta, ulje
600 g krompira
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj činiji sjediniti mlevenu piletinu, pavlaku, seckani crni i beli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)