Fine ćuftice

Fine ćuftice

Autor: | 31/10/2014

0

Sastojci:

600 g pilećeg belog mesa
2 dl pavlake
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike brašna
2 jajeta, ulje
600 g krompira
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina

Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj činiji sjediniti mlevenu piletinu, pavlaku, seckani crni i beli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još