Sastojci:
4 veća bataka
1 veća glavica crnog luka
2 crvene paprike
2 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
1 dl belog vina
prstohvat cimeta
1 feferona
pileća supa po potrebi
180 g pirinča
1 kašika seckanog peršuna
0,5 dl ulja
300 g pelata paradajza
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pelat paradajza, crni luk i crvenu papriku iseći na kockice, feferonu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Batake začiniti po ukusu i propržiti na ulju sa svih strana kako bi porumeneli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim skloniti sa ringle, dodati pelat paradajza, feferonu, mlevenu papriku, belo vino, cimet, pirinač, batake i začine po ukusu. Polako promešati i sve preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju.
5. Zaliti pilećom supom da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok piletina ne omekša a pirinač ne nabubri. Gotovo jelo posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)