Sastojci:
600 g teletine od buta
150 g brašna
4 dl ulja
2 dl tartar sosa
mešavina začina, biber
Za pohovanje:
125 g brašna
1/2 praška za pecivo
2 jajeta
1 kašika ulja
1 dl piva
1 kašika seckanog bosiljaka
Za prilog:
2 tikvice srednje veličine
100 g pahuljica za instant pire
so
Priprema:
1. Teletinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Pripremljene šnicle uvaljati u brašno, zatim umočiti u smesu za pohovanje i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
3. Pohovane šnicle preliti tartar sosom i služiti uz prilog od tikvica. Smesa za pohovanje:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo, ulje, pivo i žumanca. Posoliti po ukusu i umutiti mikserom. Dodati sneg od belanaca, bosiljak i polako promešati varjačom.
Prilog:
1. Tikvice oguliti, iseći na štapiće, posoliti i ostaviti da se ocede.
2. Umakati ih u pahuljice instant pirea, a potom u preostalu smesu za pohovanje. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)