Sastojci:
250 g mekog brašna tip 400
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice karija
50 g margarina
100 g švapskog sira
1 jaje
2 žumanceta
0,5 dl mleka
1 kašičica senfa
100 g pečenog kikirikija
1/4 kašičice mlevene ljute paprike
so, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, prašak za pecivo, mlevenu ljutu papriku i kari. Dodati švapski sir, margarin, senf, mleko i žumanca.
2. Začiniti po ukusu i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti da se odmori u frižideru 30 min.
4. Zatim ga istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, te kalupom izvaditi željene oblike.
5. Pogačice premazati umućenim jajetom i posuti seckanim kikirikijem.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene pogačice i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)