Sastojci:
1,1 kg mekog brašna
300 g sitnog sira
2 dl mleka, so
2 dl ulja + ulje za prženje
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
1,8 dl kiselog mleka
1 prašak za pecivo
1 kašičica sirćeta
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna te dodati ulje, sitni sir, nadošao kvasac, umućena jaja, kiselo mleko, sirće i prašak za pecivo. Dobro umutiti, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.
3. Vanglicu prekriti kesom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Potom testo istanjiti oklagijom i okruglim kalupom vaditi krofne. Pržiti ih na vrelom ulju najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)