Marinirani bataci

Marinirani bataci

Autor: | 23/10/2014

0

Sastojci:

8 pilećih bataka
4 cm korena đumbira
2 čena belog luka
5 kašika soja sosa
3 kašike bagremovog meda
1/2 limete, ulje
prstohvat ljute
mlevene paprike
2,5 dl supe od povrća
700 g šargarepe
50 g putera, so
1 kašika žutog šećera
mešavina začina

Priprema:
1. Oljuštiti đumbir i beli luk pa izrendati na sitno rende. Limetu ocediti.
2. U široj posudi sjediniti sok od limete, bagremov med, soja sos, đumbir, beli luk, ljutu mlevenu papriku i začine po ukusu.
3. Kožicu bataka oguliti. Ovako pripremljene batake preliti marinadom i ostaviti u frižideru najmanje 120 min.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Batake ocediti od marinade i poslagati ih u tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok meso ne omekša. Tokom pečenja batake povremeno premazivati marinadom da se ne bi previše osušili.
5. U preostalu marinadu sipati supu od povrća pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se blago ne zgusne. Pečene batake preliti ovako pripremljenom marinadom.
6. Šargarepu oguliti i iseći na štapiće a zatim je napola obariti u slanoj vodi. Potom šargarepu propržiti na otopljenom puteru te je posuti žutim šećerom, začiniti po ukusu i kratko glazirati. Poslužiti kao prilog uz marinirane batake.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još