Sastojci:
4 tikvice
300 g mlevenog mesa
100 g šampinjona
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 dl pavlake
1 kašičica mlevene paprike
1 šargarepa
1 l juneće supe
4 kašike ulja
so, biber
mirođija
mešavina začina
Priprema:
1. Mlade tikvice oprati i poprečno preseći napola.
2. Polovine tikvica izdubiti kašičicom i ostaviti sa strane.
3. Crni luk i unutrašnjost tikvica iseći na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk. Zatim dodati mleveno meso i pirinač, te kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada meso i pirinač omekšaju, dodati mlevenu papriku, šampinjone i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
6. Pripremljenom smesom napuniti tikvice i zatvoriti kolutovima šargarepe.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju punjene tikvice. Tikvice zaliti supom da ogreznu, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne omekšaju.
8. Kada tikvice omekšaju, skloniti foliju i odliti suvišnu tečnost.
9. Sjediniti pavlaku, seckanu mirođiju i začinu po ukusu, preliti preko tikvica i vratiti ih u rernu da se zapeku.
Recept Melinde Roža iz Subotice
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)