Piletina na italijanski način

Piletina na italijanski način

Autor: | 14/10/2014

0

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa
500 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
0,5 dl belog vina
1 kašika seckanog peršuna
origano, bosiljak
4 kašike maslinovog ulja
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na kocke, pileće belo meso na manje komade, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati piletinu i kratko prodinstati.
3. Zatim dodati pelat paradajza, belo vino, origano i bosiljak po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati peršun, začine po ukusu i promešati.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još