Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
500 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
0,5 dl belog vina
1 kašika seckanog peršuna
origano, bosiljak
4 kašike maslinovog ulja
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na kocke, pileće belo meso na manje komade, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati piletinu i kratko prodinstati.
3. Zatim dodati pelat paradajza, belo vino, origano i bosiljak po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati peršun, začine po ukusu i promešati.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)