Crveni rižoto

Crveni rižoto

Autor: | 09/10/2014

0

Sastojci:

500 g očišćenih lignji
2 glavice crvenog luka
150 g pirinča
1 dl soka od paradajza
2 sveža paradajza
1 dl belog vina
0,5 dl soja sosa
100 g crnih maslina bez koštica
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Lignje oprati i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke, crveni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati lignje, te i njih kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti na umerenoj temperaturi 5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodati sok od paradajza, svež paradajz, belo vino, soja sos i masline. Dinstati na umerenoj temperaturi i povremeno mešati da ne zagori. Kad suvišna tečnost uvri, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još