Sastojci:
500 g očišćenih lignji
2 glavice crvenog luka
150 g pirinča
1 dl soka od paradajza
2 sveža paradajza
1 dl belog vina
0,5 dl soja sosa
100 g crnih maslina bez koštica
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Lignje oprati i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke, crveni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati lignje, te i njih kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti na umerenoj temperaturi 5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodati sok od paradajza, svež paradajz, belo vino, soja sos i masline. Dinstati na umerenoj temperaturi i povremeno mešati da ne zagori. Kad suvišna tečnost uvri, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)