Sastojci:
- 8 svinjskih šnicli od karea
- 100 g suvog vrata
- 100 g krem sira
- 2 kašike gustog domaćeg ajvara
- 3 trougla topljenog sira
- 150 g kačkavalja
- 400 g šampinjona
- 2 paradajza
- 600 g mladog krompira
- 4 kašike ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Svinjske šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Posebno sjediniti krem sir, trouglove topljenog sira, ajvar, peršun i začine po ukusu.
3. Paradajz iseći na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Izdvojiti 8 šampinjona pa odvojiti klobuke od drški i propržiti ih na masnoći od mesa.
5. Na svaku šniclu staviti list suvog vrata, prekriti ga kolutom paradajza i staviti po kašiku fila od sira. Posuti rendanim kačkavaljem i staviti po jedan klobuk šampinjona. Ovako pripremljene šnicle staviti na kratko u zagrejanu rernu dok se sir ne otopi.
6. Mladi krompir i preostale šampinjone takođe propržiti na ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)