Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa od buta
- 3 glavice crnog luka
- 3 dl crnog piva
- 300 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 2 kašike gustina
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika seckanog vlašca
- juneće supe po potrebi
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Šampinjone iseći na četvrtine.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
4. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi. Tokom dinstanja skidati penu sa površine supe.
5. Kada je meso napola gotovo, naliti crnim pivom, dodati paradajz pire, šampinjone i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja sipati mešavinu gustina i malo vode pa kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Gotovo jelo posuti seckanim vlašcem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)