Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 sveža crvena paprika
- 1 sveža zelena paprika
- 150 g kompota od ananasa
- 250 g pelata paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 1 kašičica rendanog korena đumbira
- 0,5 dl soja sosa
- 1 dl crnog vina
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Piletinu iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljki pa iseći na kocke.
3. Pelat paradajza izmiksati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku.
6. Kada suvišna tečnost uvri, dodati pelat paradajza, crno vino, ananas, đumbir, šećer, balzamiko sirće i soja sos. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a po potrebi dolivati malo vode.
7. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)