Sastojci:
- 800 g fileta soma
- 3 žumanceta
- 4 dl neutralne pavlake
- 5 listova sremuša
- prstohvat belog luka u prahu
- 1 limun
- mešavina začina
Za pohovanje:
- 4 jajeta
- 200 g brašna
- Ulje
Način pripreme:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, žumanca, sitno seckani sremuš, beli luk u prahu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohovane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smesom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)