Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 2 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 jaje
- 300 g krompira
- 1 kašika soja sosa
- prstohvat sveže rendanog đumbira
- prezle po potrebi
- 150 g zelenih maslina sa paprikom
- 200 g majoneza
- 1 limun
- mešavina začina
- ulje, so
Način pripreme:
1. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pire krompir, mlevenu ribu, pasirani beli luk, peršun, đumbir, soja sos i jaje. Dodati začine po ukusu pa postepeno dodavati prezle i mešati dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete veličine oraha. Spuštati u duboku masnoću i pržiti dok ne porumene.
5. Na čačkalice nabadati po jedan kroket i maslinu dok se ne utroši pripremljeni materijal. Na kraju ih poprskati climunom i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)