Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1/2 glavice celera
- 1/2 praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 crvene paprike
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 l vode
- 1 limun, ulje
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Piletinu, praziluk, crni i beli luk iseći na kockice. Papriku očistiti od semena i peteljke te i nju iseći na kockice.
2. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i crni luk. Zatim dodati piletinu, papriku, celer i šargarepu te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su meso i povrće napola dinstani, naliti vodom i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu brašna sa malo vode i začine po ukusu pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu umešati pavlaku, seckani peršun i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)