Sastojci:
- 8 listova lazanja
- 3 dl soka od paradajza
- 200 g kačkavalja
- ulje, so
Za fil:
- 350 g švapskog sira
- 100 g mariniranih šampinjona
- 200 g praške šunke
Za bešamel sos:
- 60 g putera
- 3 kašike brašna
- 6 dl mleka
- 40 g parmezana
- 1 jaje, so
Način pripreme:
Fil:
1. Prašku šunku i marinirane šampinjone iseći na kockice.
Bešamel sos:
1. U manjoj šerpi otopiti puter te dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i posoliti.
2. U ohlađeni sos dodati jaje i promešati.
Finalni postupak:
1. Listove lazanja jedan po jedan kratko prokuvati u slanoj vodi da omekšaju. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ocede.
2. Svaki list premazati sa malo fila od sira i urolovati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu bešamel sosa.
4. Preko njega poslagati rolovane lazanje, preliti ih sa malo soka od paradajza a potom sipati preostali bešamel.
5. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)