Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike prezli
- 1 manje jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- prstohvat mlevene paprike
- mešavina začina
- 1 manji paradajz
- 1 veća tikvica
- 150 g feta sira
- 4 kašike ulja
- biber, so
Priprema:
1. Crni luk i paradajz što sitnije iseckati.
3. Tikvicu oguliti i izrendati na krupno rende. Potom je posoliti i sačekati da pusti sok a zatim dobro ocediti. Oceđenu tikvicu sjediniti sa izmrvljenim feta sirom i dobro izmešati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smese od sira a zatim urolovati i krajeve slepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći na vrelom ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti bareni ili prženi krompir po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)