Sastojci:
- 1 kg očišćenih lignji
- 4 čena belog luka
- 30 g parmezana
- 300 g očišćenih račića
- 2 dl belog vina
- 80 g pirinča
- 3 kašike prezli
- 4 dl soka od paradajza
- 2 dl supe od povrća
- 1 dl maslinovog ulja
- bosiljak, mešavina začina
Način pripreme:
1. Beli luk i krake lignji sitno iseckati.
3. Pripremljenom smesom napuniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama.
4. Na malo maslinovog ulja kratko propržiti lignje a potom ih izvaditi iz masnoće.
5. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, supu od povrća i preostalo maslinovo ulje. Dodati bosiljak, začine po ukusu i preostali fil od punjenja i promešati.
6. Pripremljenu mešavinu presuti u vatrostalnu posudu, utisnuti punjene lignje da ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)