Sastojci:
- 400 g fileta oslića
- 1 manji praziluk
- 3 čena belog luka
- 3 srednja krompira
- 2 lovorova lista
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 4 kašike ulja
Priprema:
1. Filete oslića i krompir iseći na krupnije kocke, praziluk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Potom dodati krompir i začine po ukusu i kuvati dok krompir napola ne omekša.
4. Zatim dodati filete oslića i lovorov list pa kuvati na umerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna i posuti je seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)