Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 300 g mlevene junetine
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 1 jaje
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 150 g listova slanine
- 500 g šargarepe
- 40 g putera
- mešavina začina
- 3 kašike ulja, so
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti u mašini za mlevenje.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu i junetinu, jaje, mlevenu papriku, prezle, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu pa dobro ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati malo veće kuglice.
5. Po dva lista slanine unakrsno obmotati oko svake kuglice mesa.
6. Kalupe za mafine nauljiti, a potom u njih poslagati kuglice tako da završeci slanine budu okrenuti nadole. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Šargarepe obariti u slanoj vodi, te je ocediti od suvišne tečnosti i kratko propržiti na puteru.
8. Pečene paketiće poslužiti uz šargarepu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)