Sastojci:
- 400 g fileta oslića
- 1 veći brokoli
- 30 g putera
- 150 g brašna
- 3 dl mleka
- 200 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 1 limun
- 150 g prezli
- 20 g parmezana
- mešavina začina
- ulje, so
Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi.
4. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije gušći sos. U prohlađeni sos umešati jedno jaje i parmezan.
5. Odgovarajuću tepsiju prekriti papirom za pečenje i u nju poslagati pržene filete oslića. Preko svakog filete staviti cvet brokolija i preliti sa malo bešamel sosa.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min. Pred kraj pečenja posuti sa malo kačkavalja pa vratiti u rernu dok se sir ne otopi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)