Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 2 dl soka od pomorandže
- 120 g šećera u prahu
- 100 g margarina
Za fil:
- 100 g margarina
- 1 kg dunja
- 150 g kristal šećera
- 50 g suvog grožđa
- 1 kašika soka od limuna
- 100 g mlevenih lešnika
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i promešati.
2. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa sjediniti sa natopljenim keksom i promešati.
Fil:
1. Dunje oljuštiti i iseći na kriške. Preliti ih sa 4 dl vode i kuvati dok ne omekšaju. Potom dunje procediti i izmiksati.
2. Šećer ušpinovati sa 1 dl soka u kome su se dunje kuvale pa sjediniti sa pasiranim dunjama. Dodati mlevene lešnike, suvo
grožđe, margarin i kuvati na umerenoj temperaturi 15 min. Pred kraj kuvanja dodati sok od limuna.
Finalni postupak:
1. U odgovarajuću tepsiju izručiti smesu za koru i poravnati. Preko nje naneti prohlađeni fil i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)