Sastojci:
- 2 manja svinjska filea
- 1 kašika senfa
- 2 dl neutralne pavlake
- 1 kašika vuster sosa
- 1 kašika gustina
- 5 dl goveđe supe
- 1 kašika susama
- 1 veći brokoli
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Svinjske filee iseći na parčad širine 4 cm. Postaviti ih uspravno i preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Potom ih začiniti po ukusu i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom.
3. Na malo ulja propržiti medaljone sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati neutralnu pavlaku, susam, goveđu supu, vuster sos i začine po ukusu. Dobro izmešati žicom za mućenje i ostaviti da proključa. Potom vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi 15 min.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i malo vode pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi, a potom poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)