Sastojci:
- 2 veća fileta soma
- 700 g spanaća
- 300 g mladog sira
- 500 g lisnatog testa
- mešavina začina
- 1 jaje, susam
- 1 limun, so
- 1 manji brokoli
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica, ulje
Priprema:
1. Filete soma preseći napola, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti oceđen spanać i mladi sir pa začiniti po ukusu.
4. Lisnato testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 0,5 cm a zatim okruglim zupčastim nožem iseći na 4 kvadrata.
5. Na radnu površinu staviti jedan kvadrat od testa pa polovinu premazati sa malo smese od spanaća. Preko spanaća staviti komad ribe i opet premazati sa malo fila. Na kraju preklopiti praznom polovinom lisnatog testa a krajeve ručno pritisnuti kako bi se slepili. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još paketića.
6. Preostalo lisnato testo iseći na trake te njima dekorisati paketiće. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Brokoli, tikvicu, crvenu i žutu papriku očistiti i iseći na krupnije komade. Propržiti na malo ulja i začiniti po ukusu te poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)