Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika kakaoa
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 1 l meka
- 3 pudinga od banane
- 4 kašike gustina
- 1 kašika ekstrakta banane
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 100 g čokolade
Za glazuru:
- 70 g čokolade
- 35 g putera
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca sa 25 g šećera u čvrst šam.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od banane i gustinom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati ekstrakt banane i omekšao puter te umutiti mikserom.
4. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu, a u drugi deo rendanu čokoladu.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati filom od otopljene čokolade i prekriti korom. Potom naneti fil od rendane čokolade i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)