Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- prezle po potrebi
- 2 čena belog luka
- 80 g feta sira
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 dl pavlake
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3,5 dl mleka
- ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Nauljenim rukama od pripremljene smese izdvajati gomilice. U sredinu svake kuglice staviti kocku feta sira pa rukama oblikovati fašire. Fašire kratko propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno umutiti mleko, preostala jaja, pavlaku, peršun i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati propržene fašire. Preliti ih pripremljenom smesom od mleka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)