Sastojci:
- 800 g svežih svinjskih rebaraca
- 0,5 dl soja sosa
- 1 dl soka od paradajza
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike vuster sosa
- 1 kašičica šećera
- 3 čena belog luka
- 1 pomorandža
- ulje, biber,so
Priprema:
1. Svinjska rebra iseći na manje komade.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, senf, šećer, vuster sos, sok od pomorandže, beli luk i malo bibera po ukusu.
4. U pripremljenu smesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 min.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečena rebarca poslužiti uz pržene šargarepe.
Izvor: Dobar hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)