Sastojci:
- 15 suvih paprika
- 400 g prevrelog sira
- 400 g mladog sira
- 2 jajeta
- 1 krompir srednje veličine
- bosiljak, ulje
- 3 dl supe od povrća
- mešavina začina
Priprema:
1. Suve paprike preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre.
2. Krompir oguliti i iseći na tanje kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni mladi i prevreli sir. Dodati jaja, malo bosiljka i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Pripremljenim filom napuniti omekšale paprike. Kolutove krompira iseći tako da se njima mogu zatvoriti paprike da fil ne iscuri.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati malo supe od povrća. Potom poslagati paprike i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se fil ne stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)