Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 150 g kačkavalja
- 500 g blitve
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl soka od paradajza
- 2 dl supe od povrća
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Blitvu očistiti i iseći na kocke, crni luk sitno iseckati, a kačkavalj iseći na listove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od paradajza, supu od povrća, maslinovo ulje, belo vino i začine po ukusu.
4. U vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od paradajza. Zatim rasporediti blitvu, posuti je
crnim lukom i preko nje poslagati filete soma. Odozgo preliti ostatkom smese od paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj pečenja filete prekriti listovima kačkavalja i vratiti u rernu da se sir otopi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)