Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 150 g kačkavalja
- 500 g blitve
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl soka od paradajza
- 2 dl supe od povrća
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Blitvu očistiti i iseći na kocke, crni luk sitno iseckati, a kačkavalj iseći na listove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od paradajza, supu od povrća, maslinovo ulje, belo vino i začine po ukusu.
4. U vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od paradajza. Zatim rasporediti blitvu, posuti je
crnim lukom i preko nje poslagati filete soma. Odozgo preliti ostatkom smese od paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj pečenja filete prekriti listovima kačkavalja i vratiti u rernu da se sir otopi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)