Sastojci:
- 15 suvih paprika
- 2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 jajeta
- 1 dl pavlake
- 3 dl mleka, ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Suve paprike preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre.
3. Šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
4. Kocke krompira obariti u slanoj vodi, a potom ih procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati rendanu šargarepu, krompir i začine po ukusu i sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
6. Omekšale paprike napuniti pripremljenim filom.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene paprike. Oko paprika rasporediti obareni krompir pa preliti mešavinom pavlake, jaja i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok jelo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)