Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 8 prepeličjih jaja
- 3 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 150 g prezli
- 100 g brašna
- 150 g majoneza
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Šargarepu, crni i beli luk očistiti i iseći na krupnije komade. Pileće belo meso takođe iseći na veće kocke. Zatim sve pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
3. Prepeličja jaja obariti i oljuštiti.
4. Smesu od mesa podeliti na 8 kuglica a potom u sredinu svake kuglice utisnuti po jedno prepeličje jaje.
5. Oblikovane kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku te preliti preko prženih kuglica.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)