Sastojci:
- 800 g telećeg mesa od buta
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 400 g njoka
- 200 g graška
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 50 g celera
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 dl belog vina
- mešavina začina, ulje
- malo mirođije
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i celer očistiti i iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati celer i šargarepu te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati teletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
5. Zatim dodati grašak, mlevenu papriku, mirođiju, paradajz pire i belo vino pa nastaviti sa kuvanjem.
6. Pred kraj dodati obarene njoke, začiniti po ukusu i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)