Sastojci:
- 1/2 glavice brokolija
- 1/2 glavice karfiola
- 200 g tortelina sa sirom
- 2 šargarepe
- 1 kašika putera
- 1 dl pavlake
- 2 kašike soka od limuna
- 1 dl mleka
- mešavina začina
Priprema:
1. Brokoli i karfiol očistiti od korena i iskidati na cvetove, šargarepu oguliti i izrendati na
2. U veću šerpu sipati 2,5 l vode, dodati šargarepu, karfiol, brokoli i puter. Začiniti po ukusu i poklopljeno kuvati dok povrće ne omekša.
3. Potom dodati torteline i nastaviti sa kuvanjem dok i one ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, mešavinu pavlake i mleka i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)