Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 100 g šećera
- 150 g eurokrema
Za fil:
- 6 dl mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 4 jajeta
- 20 g želatina u prahu
- 6 banana
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti sa 25 g šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati šam od belanaca i promešati.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno i gustin te polako promešati varjačom.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru premazati eurokremom.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati 100 g šećera i ostaviti da proključa.
3. Belanca umutiti sa 50 g šećera. Šam od belanaca i nabubreo želatin dodati u topao fil.
Finalni postupak:
1. Koru vratiti u tepsiju, a zatim po njoj uzdužno u tri reda poslagati oguljene banane. Preliti ih pripremljenim filom i ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Kada se fil stegne, kolač premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)