Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 3 mlade tikvice
- 250 g listova kačkavalja
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 2 dl mleka
- 0,5 dl ulja
- 1 pakovanje instant pirea
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Pržene šnicle premazati paradajz pireom, prekriti ih listovima kačkavalja i uviti u listove tikvica.
4. Posebno umutiti pavlaku, 2 jajeta i mleko, dodati začine po ukusu i promešati.
5. Instant pire pripremiti prema uputstvu sa kesice, a potom u njega dodati jaje i dobro izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati upakovane šnicle. Preko njih rasporediti krompir pire i preliti smesom od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)