Sastojci:
- 250 g jagnjetine od buta
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- 1 paštrnak
- 1 veća šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 kašike pirinča
- 1 žumance
- 1 dl pavlake
- 1 limun
- 2 l vode
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Jagnjetinu iseći na kockice, crni luk, koren peršuna, paštrnak i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
3. Kada meso omekša, naliti vodom, dodati pirinač, paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i mešavinu pavlake i žumanceta pa polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)