Sastojci:
- 250 g jagnjetine od buta
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren peršuna
- 1 paštrnak
- 1 veća šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 kašike pirinča
- 1 žumance
- 1 dl pavlake
- 1 limun
- 2 l vode
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Jagnjetinu iseći na kockice, crni luk, koren peršuna, paštrnak i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
3. Kada meso omekša, naliti vodom, dodati pirinač, paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i mešavinu pavlake i žumanceta pa polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)