Sastojci:
- 1 pile (1,5 kg)
- 1 veza mlade šargarepe
- 1 jaje
- 2 dl pileće supe od kocke
- 1 kašika seckanog peršuna
- 50 g mesnate slanine
- 0,5 dl ulja
- 4 kašike prezli
- 50 g putera
- kari
- biber
- so
Priprema:
1. Pile zaseći uzdužno po sredini belog mesa. Razdvojiti kožu od belog mesa, vodeći računa da se koža ne ošteti.
2. Potom izvaditi belo meso i zajedno sa mesnatom slaninom samleti na mašini za mlevenje.
3. U smesu od mlevenog mesa dodati jaje, peršun, kari, prezle i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Mladu šargarepu očistiti i obariti u slanoj vodi.
5. Pripremljenom filom od mesa napuniti pile. Zatim šargarepu u komadu utisnuti u fil od mesa.
6. Kožu punjenog pileta pričvrstiti čačkalicama.
7. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati mešavinu ulja i pileće supe, a potom u nju staviti pile i premazati ga puterom. Na kraju prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 50 min. Ukloniti foliju i peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)