Sastojci:
- 600 g ćurećeg belog mesa
- 2 kašike pesto sosa
- 150 g mladog sira
- 700 g krompira
- mešavina začina
- ulje
- 150 g majoneza
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Istanjene šnicle premazati pesto sosom. Na sredinu svake šnicle staviti kocku mladog sira, a zatim krajeve mesa presaviti ka sredini da se slepe.
4. Oblikovane medaljone pržiti na vrelom ulju sa slepljenim krajevima okrenutim nadole dok ne porumene, a potom ih okrenuti.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju.
6. Pržene medaljone poslužiti uz pomfrit preliven mešavinom pavlake i majoneza.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)