Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paštrnak
- 1 dl pavlake
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i paštrnak očistiti i iseći na kockice.
3. Na malo ulju propržiti crni luk, pa dodati šargarepu i paštrnak te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati 2 l vode i ostaviti da proključa.
5. U ključalu čorbu dodati začine po ukusu, mešavinu gustina sa malo vode i kratko prokuvati. Potom dodati filete oslića i kuvati dok riba ne omekša.
6. U gotovu čorbu umešati neutralnu pavlaku i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)