Sastojci:
- 3 bataka sa karabatakom
- 180 g integralnog pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 1 mlada tikvica
- 4 kašike soja sosa
- 40 g putera
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i kožure pa iseći na trake.
3. Crni luk iseći na kockice, šargarepu i mlade tikvice zajedno sa ljuskom iseći na štapiće. Šampinjone iseći na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Potom dodati batake i pržiti ih dok ne porumene.
5. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati tikvice, šampinjone, soja sos i začine po ukusu. Dinstati dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač, puter i polako promešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)