Sastojci:
- 3 bataka sa karabatakom
- 180 g integralnog pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 1 mlada tikvica
- 4 kašike soja sosa
- 40 g putera
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i kožure pa iseći na trake.
3. Crni luk iseći na kockice, šargarepu i mlade tikvice zajedno sa ljuskom iseći na štapiće. Šampinjone iseći na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Potom dodati batake i pržiti ih dok ne porumene.
5. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati tikvice, šampinjone, soja sos i začine po ukusu. Dinstati dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač, puter i polako promešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Od radoznalosti do ozbiljnog ulaganja: zašto kriptovalute postaju deo savremenih finansija
22/12/2025
Saznajte višeZbog velikog interesovanja još jedan koncert Nine Badrić u Sava centru
Koncert Nine Badrić u Sav centru
22/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)